Scheveningen -> Haringvliet 29 juni 2024

Scheveningen -> Haringvliet 29 juni 2024

De Ramses moest voor wat klein onderhoud naar Middelharnis, er was eigenlijk net te weinig wind voorspeld, dus ik voorzag een middag motoren. Op zee viel het precies mee en werd het toch een leuke zeiltrip met heel mooi weer!

 

Na wat verplichtingen thuis kon ik even na 16.00 vertrekken. Net iets te laat voor het ideale stroomvenster. Maar zo zou ik wel met iets hoger water bij het Slijkgat aankomen. Daar wisselen de dieptes vaak, dus better safe than sorry.

De tocht begon rustig met een mooi constant windje, licht aan de wind, ideaal voor Ramses. Stroming liep al gelijk goed mee, dus kon lekker doorvaren. Zonnetje erbij - ideaal.

Nabij Kijkduin werd de rust wel flink verstoord door een verzameling Reddingsboten, helikopter en vliegtuig. Het blijft bijzonder om 2 'vliegtuigen' op de AIS te zien.

De oversteek van de Maasmond bij Hoek van Holland verliep rustig. Sector Maasmond (VHF 3) is altijd heel behulpzaam en met alleen een kleine koersverlegging voor een zeeschip kon ik ongestoord door.

Volgens Windy was het plan dat de wind even zou afnemen en daarna flink zou toenemen. Dit klopte perfect. Het hele Slijkgat in heerlijk kunnen zeilen op super vlak water. 

Met 2 boten voor mij en 1 achter mij, ging de Goereesesluis precies open toen ik aan kwam varen en zo lag ik nog voor zonsondergang heerlijk voor anker op het Haringvliet. Er zijn hier ook verschillende moorings, maar met dit mooie weer waren die snel ingepikt.

Nog even genieten van het uitzicht en daarna lekker onder zeil.

 

Dit was een zeiltrip gemaakt door Erwin aan boord van Ramses. In de SWAY app kan je Erwin volgen door te zoeken naar Ramses. Op instagram @sailing_erwin . Heb je tips voor een mooie zeiltrip van de week? Laat het ons weten via info@sway-sailing.com !

Terug naar blog